Si esteu llegint això, és bé per què t’hem obligat a votar a la nostre web i et pica la curiositat per a saber de què tracta, o bé de veritat tens problemes per a posar una rentadora. Sigui quin sigui el vostre cas, benvingut al nostre primer article d’aquesta web.

 

No podem dir que la rentadora ens representa d’una forma espiritual, degut a que fins a la grabació d’aquest vídeo no l’haviem utilitzat mai (molt malament per part nostre), però sí que podem dir que se’ns presentava com a una gran dificultat (anomenada “vaguesa per a buscar instruccions”), la qual cosa ens ha fet escollir la rentadora com el primer de tots els articles relacionats amb l’emancipació, la qual mirarem i explicarem als nostres lectors.

 

Instruccions bàsiques

 

Posar una rentadora pot semblar ben senzill, i la veritat és així; tothom podria posar una rentadora amb 3 instruccions. Què és el que passa? Que la realitat no és així, com tot en aquesta vida, és dura com una verdura. Seriem capaços de posar-la sense descolorir una peça de roba, ni tampoc fer-la malbé perquè has posat un programa amb moltes revolucions (revolucions? rentadora?), o fins i tot has posat el detergent en el forat equivocat? (me suena).

El vídeo en qüestió

 

 

Llistat instruccions completes

 

Bé doncs, aquestes són les instruccions bàsiques que has de conèixer per a posar una rentadora, totes enumerades en ordre per a la seva fàcil comprensió. Incloem un vídeo per si prefereixes una ajuda visual o per si la teva vagancia es tant extrema.

 

Això és el que diem la part senzilla. La part on es posa la roba dins la rentadora, es selecciona el programa i s’introdueixen els respectius productes. Quina és la part complicada doncs? ESCOLLIR BÉ.

 

La lletra ha estat dramatitzada per a que s’entengui que realment és la part DIFÍCIL. Perquè? Què és el que hem d’escollir?

  • Escollir QUINA roba es posa en cada rentada. Organitzar-la bé per a que no hagis fer rentades per a 4 peces de roba.
  • Seleccionar QUIN programa utilitzar, tot depenent de QUINA roba has escollit en el primer pas.
  • I ara, basante en els 2 anteriors, escollir QUINS productes químics introduir.

 

És degut a això, que ara passem a la part important de l’article, i la part que més necessita la gent. Ara ja no és tant senzill, oi?

Aquí disposem d’una taula amb tot el que fa falta saber per a seleccionar el programa, tot depenent del teixit i el color.

 

Teixit / Color Programa / Temperatura / Centrifugat
Cotó blanc – Rentat normal

– Temperatura màxima de 90º

– Centrifugat normal

Cotó de color – Rentat normal

– Temperatura màxima de 60º

– Centrifugat normal

Cotó delicat – Rentat roba delicada

– Temperatura màxima de 90º

– Centrifugat normal

Polièster blanc, teixits que no s’han de planxar – Rentat normal

– Temperatura màxima 60º

– Centrifugat reduït

Fibres resistents, (nylon) – Rentat normal

– Temperatura màxima de 40º

– Centrifugat normal

Sintètics (roba esquiar per exemple) – Rentat roba delicada

– Temperatura màxima de 40º

– Sense centrifugat

Llana, mitges i llenceria. Roba en general molt delicada. – Rentat roba delicada

– Temperatura màxima de 30º

– Es recomana utilitzar bosses de rentat per a no fer malbé la roba

En quant a productes, el suavitzant proporciona un acabat més agradable a la roba, sobretot per a teixits com el cotó, però en si no neteja molt. El que realment fa la feina de netejar és el detergent.

Trucos de la abuela

 


Sabeu aquella informació confidencial que només coneixen una colla d’avis i no saps ni com s’ha descobert? Doncs bé, la rentadora també té aquests “trucs”, els quals nosaltres anomenem “Consells de l’àvia”, ja que és informació que t’ajudaràn o et facilitaran la vida en el moment de fer rentadores, i et preguntaràs: “Perquè coi no coneixia aquestes coses?”.

Evidentment, ningú diu “coi” i encara menys ho diràs després quan acabis de llegir l’article al complet.

  • Depenent de la roba que s’introdueix, s’aconsella aconseguir productes determinats, però en general, els detergents estan destinats per a netejar de tot.
  • Si tens l’opció d’escollir revolucions, com més revolucions més seca sortirà la roba, però més feta malbé (és degut pels canvis de temperatura i els mateixos productes químics al llarg del temps) i viceversa.
  • Si tens algun dubte respecte a quin programa escollir per a alguna peça de roba, pots mirar l’etiqueta, allà et surt tota la informació que necessites per a saber com rentar-la.
  • Hi ha roba que s’ha de rentar en sec.
  • La roba s’encongeix si li apliquem molta temperatura i amb el moviment s’enrotllen les fibres. Va bé tenir en compte això per a no rentar la roba més sovint del compte.

I bé, això és tot ja per part nostre. És evident, tenint en compte la nostre experiència i el temps donat per a preparar això, que la informació que donem no és adaptable per a completament TOTS els casos, ni molt menys tenim coneixement de tots els “Consejos de la abuela”. Però tenint en compte que, si has arribat aquí és perquè no tenies ni idea de com posar una rentadora, ara ja com a mínim en saps infinitament més que abans.

Gràcies per a llegir l’article, esperem que tingueu sort i paciència amb les rentadores que us pugueu trobar al llarg de la vostre vida.