Després de la dificultat d’utilitzar la rentadora, ens ve una molt relacionada però necessària per a independitzar-te: Planxar. Podries sobreviure sense ella, si el que vols és semblar un estudiant estándar de Filosofia o Geografia. A més, la roba s’acaba fent malbé si no es cuida, així que es recomana el seu ús.

 

Dit això, en aquest article explicarem els següents punts:

 

 • Preparació de l’equip
 • Instruccions
 • Vídeo introductori/explanatori
 • Tips de la abuela

 

Preparació de l’equip

 

La preparació es bastant senzilla en principi:

 

 1. Taula de planxar: Bastant simple aquest pas, s’ha de muntar la taula seguint les instruccions pertinents de cada taula. Si tot i això no aconsegueixes muntar-la, millor rendeix-te i no intentis passar la planxa.
 2. Planxa: Observar les instruccions per a saber per on posar l’aigua i quines opcions té. És necessari pre-escalfar la planxa abans de començar.
 3. Aigua destil·lada. L’aigua normal fa malbé tant la planxa com la roba degut a la calç, però no és 100% obligatòria.
 4. Roba: Simplement, agafa aquella roba que necessitis planxar. Ha d’estar seca.

ATENCIÓ: Si ets principiant, et recomanem no planxar tu mateix les camises, pots portar-la a la tintoreria juntament amb el teu estimat traje/esmoquin.

 

Només amb aquests requeriments ja et pots posar a planxar!

 

Instruccions

 

 1. Primer de tot, s’ha de posar la peça de roba el més pla possible, i també et recomanem polvoritzar la roba (tirar una mica d’aigua per sobre) per a que sigui millor planxar. Si es una planxa mitjanament moderna, amb la mateixa planxa pots polvoritzar la roba.
 2. Primer s’ha de planxar un costat de manera firme i lenta, s’ha de planxar cada part de la peça de roba individualment. Per exemple, si és una camisa, s’ha de començar pel coll, després les mànigues, els hombros, la tapeta i finalment la resta del cos.
 3. Planxar l’altre costat de la roba amb compte, sense crear noves arrugues.
 4. Quan acabem de planxar haurem de penjar en un penjador o deixar-la plana a sobre d’una taula neta a reposar, i quan ja no estigui calenta, doblegar-la.  Si la dobleguem just al acabar de planxar es poden crear arrugues.

 

El vídeo en qüestió

 

 

Tips de la abuela

 

Per a utilitzar la planxa, es requereix més experiència que coneixement, és per això que no tenim molt més a explicar, excepte els trucs de l’àvia que tant necessitem.

 

 1. NO DEIXIS LA PLANCHA SOBRE LA ROBA, es pot cremar. Això és important ja que es poden causar incendis amb la planxa i no volem pas això.
 2. Utilitza aigua destil·lada per a no deixar restos de calç i per a que et duri més l’aparell. Si el teu aparell no disposa de polvoritzador, pots agafar un pot de “xuf-xuf” i emplenar-lo d’aigua.
 3. Vigilar on està la planxa, et pots cremar involuntàriament. Normalment la taula té una part a la dreta (o esquerre) de la taula per a deixar la planxa i no cremar res.
 4. Planxa la roba del revés, així no es desgasta la roba ni tampoc es creen “brillantors” degut a les planxades constants i al seu calor.
 5. Per a planxar pantalons i faldilles, es planxen primer del revers, i després es torna a passar la planxa per la part frontal amb menys calor.

 

I bueno, això és tot per a aquesta tasca. Com a última recomanació, no plannegis re amb els amics si abans has de passar la planxa, sembla que no però cansa IMMENSAMENT. Gràcies per a llegir l’article i ens veiem en una altre.